Latest Posts

Sawadee-kap! Hehehe.

Hari ni aku nak share pengalaman berbuka puasa di Chakri Palace. Aku rasa ramai yang dah try restoran ni, tapi untuk aku .. Inilah kali pertama aku jejak kaki ke sini. Alhamdulillah.

Chakri Palace KLCC

Chakri Palace ni ada tiga cawangan - Alamanda (Xpress), Pavilion dan KLCC. Sebenarnya restoran ni dah lama bertapak kat Malaysia. Since 1999, tapi entah kenapa aku tak pernah ke sini. T_T


Untuk buffet Ramadan tahun ni, as usual dengan tagline 'Tantazaling Tastes of Thailand', Chakri Palace membawakan 50 hidangan Thailand dan Melayu. Kalau korang hantu manggo sticky rice, kat sini pun ada. Haa, musim mangga kan sekarang? Nyums.


Makanan-makanan yang dihidangkan taklah sama setiap masa. Berbeza mengikut hari. Dibahagikan mengikut tiga menu. Menu first untuk hari Jumaat, Sabtu dan Ahad. Menu kedua untuk hari Isnin dan Selasa. Menu ketiga untuk hari Rabu dan Khamis.


Tapi setiap hari wajib ada hidangan seperti Mieng Kam (Ulam Daun Kadok), Kerabu Mangga Thai, Red Ruby Waterchesnut, Pulut Mangga dan lain-lain. Ini mesti makan. Rugi tak makan. Hiks!


Harga pula kalau korang tempah awal sebelum 19 Jun ni dapatlah diskaun. Tapi minimum tempahan untuk dua orang. Bolehlah tempah kat website dia. Tapi actually price lain-lain tau. Takkan sama kat setiap branch. Kalau korang pergi Alamanda, kat sana murah sikit compare dengan Pavilion dan KLCC. Maybe disebabkan variety makanan kot.

Pulut Mangga @ Manggo Sticky Rice
Red Ruby Waterchesnut
Mieng Kam
Tomyam


Feeling Melampau Dikbee. Sedapkan?? Hehe
Syafierah & Yana Yasin
Suasana Di Meja Makan
Manisan Tradisi Thailand
Tu Dia, Cik Abang Kat Sebelah Dapat Makanan, Kamera Pun Dia Tak Peduli

Burppp kenyang gila .... Alhamdulillah.
Pengalaman aku berbuka puasa di Saffron Brasserie Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur.

Lokasi sebelah-sebelah je dengan Stesen Bas Pudu. Alah, senang jelah nak pergi sini. 

Saffron Brasserie Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur

Tema buffet ramadan kat Saffron Brasserie Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur ni adalah Selera Desa. Memang umph lah!! Warga KL yang rindukan masakan kampung tu, bolehlah cuba berbuka puasa kat sini nanti. Yela nak tunggu raya, lambat lagi kan?


Terdapat variasi makanan, seperti nasi kerabu, ikan bakar patin masak tempoyak, satay, sup dorai dan banyak lagi. Tapi sup dorai tu korang wajib cuba. Tu salah satu specialty kat hotel ni. Untuk sup dorai tu, korang boleh pilih nak ayam ke, burung puyuh ke, tulang rawan ke, daging ke, ketam ke, kambing ke, perut ke ... Pilih, pilih, ikut selera tekak korang!


Part paling aku suka adalah dessert. Mak oi, banyaknya pilihan. Nak makan semua!!! Nak kek, nak ice-cream, nak puding, nak kuih .. hurm, nak apa lagi eh?? Sedapnya.

Encik H dah jeling-jeling aku dah bila asyik ulang-alik amek dessert. Risaulah tu baju raya bini dia tak muat. Hahaha. 


Harga buffet ramadan kat Saffron Brasserie Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur ni murah sajo .. Percayalah .. MURAH jika dibandingkan dengan hotel lain

RM65nett (dewasa)
RM45nett (kanak-kanak 4-12 tahun)

*price dah termasuk GST tau*

Dari 22 Jun - 16 Julai 2015
7 pm - 10 pm

Nak booking tempat call je diorang 
03-2026 6060 ext 7703

Tersempak Dengan My Ex-Classmate, Pisya (paling kiri) ..


Ingat Ancasa Hotel, Ingat Kisah Tatie .. 

American Airliner Plane