Latest Posts

Showing posts with label LEGOLAND. Show all posts
Showing posts with label LEGOLAND. Show all posts
Salam hormat, salam satu Malaysia.

Fuh... fuh .. berhabuk belog ini setelah sekian lama menyepi. Entah mengapa mood nak berbelog dah ke laut. Tapi korang still boleh follow aku kat Instagram tau : http://www.instagram.com/izzatihazrul ... aku still update kat situ. Weeee.... :)

So sepanjang kesepian aku ni, adalah beberapa tempat yang aku pergi seperti England dan juga Yogyakarta. Rasa-rasa nak update ke tak eh? Hehehe.

Tapi yang pastinya hari ni aku nak cerita pengalaman aku menginap di Legoland Malaysia Resort Johor. Aku pasti ramai dah pernah menginap kat sana kan? Tapi aku first time and seriously, I wanna go there again!! Syoklah stay situ .. Dari lobi, lift yang super happening, food for breakfast and dinner sampailah ke bilik. Totally made my day.

Hallway

Aku pergi baru-baru ni atas undangan pihak Legoland sempena pelancaran Legoland Malaysia Resort's Halloween Brick or Treat Party Night (tengah berlangsung sekarang tau sehingga 31 Oktober 2016 ni).

Hiasan Halloween di mana-mana

So kami diberi bilik jenis premium adventure theme ..

As a first timer, I don't expect much. Perasaan sebelum tu like, "maybe bilik biasa-biasa". Tapi bila dah check in dan masuk bilik. Fuh, luar biasa betul keadaannya. 

Lobi hotel (port lepak untuk kanak-kanak)
Front desk

Bilik dibahagikan kepada 2 bahagian. Untuk kanak-kanak dan untuk ibu bapa. Dipisahkan dengan sliding door. Bukan tu je, dalam bilik kanak-kanak siap ada tv lagi untuk diorang. So, takdelah adegan berebut tv nanti. 

Sliding door

Marilah kita lihat part dewasa dahulu... 

Katil yang luas (king size)
Meja, tv and etc.
Wifi password kat tv ye ...
Trivia teka teki ...
 Welcome note
 Inilah tentera-tentera yang aku bawa hari tu .. haha

Soala trivia teka teki tu haruslah korang selesaikan untuk buka peti besi yang terdapat kat bahagian kanak-kanak tu. Semua clue ada kat bilik. Agak memeningkanlah juga. Mujur ada anak gajah, empunya belog kitepunye.com tu datang membantu. Mekasih!

Untuk bilik kanak-kanak, ia boleh menempatkan 3 orang. Al-maklumlah katil 3 tingkat. Yang bawah sekali tu kena tarik keluar. Agak tersembunyi sedikit. Hehe.

Ruang kanak-kanak ...
TV ... and lego.. and lego ..
Salah satu clue kat sini tau
 Peti ni lah korang kena buka
Taraaa, inilah isi dalam dia ...
 Sekotak lego dalam bilik
 Almari jenis open concept

Seronoklah stay sini. Memang lain dari yang lain. Kanak-kanak pun tak jemu. Selalunya memang bermasalah sikit kalau bawa bebudak ni kan? Tapi di Legoland Malaysia Resort, mereka ada cara untuk buat kanak-kanak ni terpesona. Dalam kata lain, pandai tackle hati diorang. Siap request nak duduk kat lobi lagi. Hahaha.

 Hiasan lego di mana-mana .. 
 Sinki for adult and sinki for kids
Amenities

And the most precious moment adalah ....

Sunset dari bilik. Subhanallah .. 

Selain dari ruang lobi yang kids friendly, kat satu tempat lain terdapat juga City Play. Which is ada ruang beriadah untuk budak-budak. Dan jangan bimbang dengan keselamatan diorang sebab hotel ni dijamin selamat. Security ketat! 

 City Play
 Kedai Lego

Memandangkan sekarang tengah panas dengan halloween, so sana sini memang ada dekorasi halloween. And malam tu pun ada mini show kat lobi. This one, aku tak berani jamin hari lain ada ke tak. Maybe follow tema kot.  Tapi apa yang aku boleh jamin, bebudak suka. Siap menari-nari lagi. Termasuklah si Fatimah tu.. Oh fatimah ...


And kalau korang stay sini, aku suggest tryla buffet diorang. Memang berbaloi. Banyak pilihan makanan sampai dah tak tahu nak makan apa. Semuanya sedap. Ini ikhlas dari hati. Review ikhlas! My sister pun sampai terkelu tengok pilihan makanan yang ada.


Insyallah ini bukan kunjungan terakhir aku. Hopefully I can come again in the future. Really love this hotel a lot! Thank you Legoland.

Untuk kengkawan yang teringin nak stay sini .. Bolehlah jenguk-jenguk website mereka.


Perlu diingatkan, hotel ni selalu fully booked. Kalau nak stay, sila book cepat!
(^_^)


Puas fikir apa lagi yang tak update pasal Johor. Hello Kitty and Legoland Themepark dah update dulu... Rasa-rasa aku tak pernah cerita pasal Legoland Waterpark Johor kan? Hihi.

Masa family trip ke Johor tempoh hari, sempatlah kami pergi ke beberapa destinasi wajib seperti Legoland Themepark, Hello Kitty, The Little Bigclub, JPO dan lain-lain lagi. And the last day tu kitorang spend masa kat Legoland sebelum balik.

Bayangkanlah nak divide masa antara dua park ni. Nasiblah Legoland Waterpark ni tak besar mana. Dalam 3-4 jam bolehlah habis pusing satu waterpark ni. Haha.

LEGOLAND JOHOR
Familyfie. Hahaha.
 
Amboi Irdhina.. Hahaha.

Legoland Waterpark Johor ni dibuka pada tahun 2013. First time jejak kaki ke Legoland dulu, waterpark ni tak buka lagi. Second time datang last year tak sempat nak masuk pulak. Tapi kali ni, aku berpeluang masuk dan tengok apa yang best kat dalam ni.

By the way, kitorang semua masuk dua-dua park ni FREE. Rajin-rajinlah beli Sinar Harian sebab diorang selalu bagi free ticket. Kumpul dan redeem = save duit ahkak !! Ngeee. 

Kot-kot korang dah sampai sini tapi terlupa nak bawa baju renang, ada kedai Al-Ikhsan kat kawasan Medini Mall. Siapalah yang terlupa bawa baju renang tu kan? Hiks! =P

Joaker Soaker
Dioranglah paling excited sekali.. Hihi
 
Build A Raft River
Red Flush
Wave Rider
Splash and Swirl & Brick Blaster
Imagination Station
Legoland Wavepool

Haa, nak cakap lagi. Kat sini lebih kurang macam A'Famosa Waterpark. Kalau agak-agak letih nak duduk kat Gazebo, korang kenalah sewa. Tak free tau!! And kat sini ada restoran. Kalau lapar silalah beli makanan. Tapi harga, faham-faham sendirilah ye. Hehehe.

Pakaian? Aku sarankan korang pakai pakaian mandi yang sempurna. Takut nanti tak dibenarkan pula naik slides and etc. Tapi tapi dan tapi ......................... aku rasa berbaloilah juga pergi hari tu.

Sebab tak ramai orang untuk both parks. So bolehlah naik banyak kali. Kalau korang tanya mana lagi ramai orang, kat waterpark ni lagi ramai compare dengan themepark. Tapi kebanyakannya warga Johor dan kebanyakan diorang memang ada annual card.. Ishh, jeles! Hahaha.


Harga tiket Legoland Waterpark Johor


Waktu Operasi Legoland Waterpark Johor
10 am - 6 pm


* aku nasihat korang check weather dulu sebelum datang, sebab kalau hujan banyak benda tutup dan tak boleh naik. Ni untuk both parks. *
hello everybody. i'm back. wonderful journey. venice sangat-sangat unique. feeling yang tak boleh didapati kat negara lain. for sure lah salah satu sebabnya, kerana ia berada di atas air. hehehe.

tapi today, i taknak bercerita mengenai venice.. i nak story pasal legoland windsor terlebih dahulu. hehehe. two days before i pergi venice, adalah birthday my nephew. so, kami bawa all the kids  to legoland. weee.. supposedly pergi chessington tapi its too late sebab kami keluar pun jam 2pm.  dan sorry lambat update. i'm so so so busy. btw. cheers! 

sooooooo... LEGOLAND, here we come.

awas ... entry penuh dengan gambar!

Legoland Windsor

and we used our annual passes  

if beli daily pass via online

walk up price 45.60 (total including vat) or beli via online 34.20 x rm5. 
kiralah sendiri
Legoland Windsor tersangatlah luas.. tapi still tak boleh kalahkan Legoland Billund










































































 and paling rare ..

jangan risau kawan-kawa.. bukan chewing gum tu recycle jadi makanan balik.. tapi macam dalam gambar.. recycle for barang-barang getah. gituw!

 BERMINAT NAK DATANG SINI?? CLICK NI :

p/s: hahahaha. banyak tak gambar? :p

banyak lagi tempat yang kitorang tak sempat nak pergi. sebab 3 jam je kat sini.. 
well, insyallah.. akan pergi balik before i balik malaysia. hehehe.


~thanks for reading~


Sexy Red Lips